KC-Väst konstnärsförening

Karl Chilcott presenterar Trolla med naturen

Med konst, ekologi och naturetik som utgångspunkt siktar projektet på elevernas kreativitet och eget skapande med fokus på naturens gåvor, rikedomar och rum.

Vi kommer att känna oss som trollkarlar som själva blir förtrollade när vi skapar små konstverk ute i naturen, med bara våra händer, känslor och drömmar. Vi börjar med en liten skulptur-, trä(d)- och verktygskola, skapar oss en egen trollstav i färskt virke som innebär levande trollkraft, färgsätter och förser den med all vår fantasi samt en passande trollformel. Sedan skapar vi rena underverk ute i naturen med hjälp av grenar, kvistar, löv, blommor, stenar, sand, rötter m.m. Projektet avslutas med en utställning samt en liten dokumentation. Vi täljer, målar, skriver små texter och kanske t.o.m. dikter.

Uppläggning:
Projektet ser sin förankring i Kulf och Kulis samt Skapande Skola. Det riktar sig framför allt till elever från förskolan till lågstadiet och omfattar fem möten med eleverna, varje gång ca. 2 timmar. 
Material & verktyg ingår

Sedan femton år tillbaka jobbar jag vid sidan av mina egna Art in Nature- & skulpturprojekt runtom i världen även med konstprojekt med barn och skolelever i Sverige, Norge, Frankrike, Danmark/Färöarna och Schweiz.