Vila vid källan

konstnär:

Ann Carlsson -Korneev

uppdragsgivare:

Västra Götalandsregionen

konsult:

Åke Nordström

material:

skulptur, sten, vatten

beskrivning:

”Vila vid källan”, skulpturgrupp med vattenspegel, placerad i parken på Brinkåsens vårdanläggning, Vänersborg, 2011 (av marmor och larvikit, 315 x 450 x 650 cm).

Med skulpturen ”Vila vid källan” har jag velat skapa en rofylld plats för de boende på Brinkåsens vårdanläggning. Jag har gett skulpturen ett välkomnande och harmoniskt uttryck. Skulpturen består av 2 delar: Amfora med vattenflöde och Näckrosdammen, skulpterade i blå-grå larvikit och ljus ekebergsmarmor. Ur Amforans öppning rinner ett stilla vattenflöde, som ger ett behagligt, rogivande ljud. Näckrosdammen skulpteras med svagt böljande vågrörelser. Ytan är polerad, mjuk att beröra och sittvänlig. På Näckrosdammen finns tre näckrosor i ljus marmor.