Konstväxlingar, tunnelbanan Konstväxlingar, tunnelbanan Konstväxlingar, tunnelbanan Konstväxlingar, tunnelbanan Konstväxlingar, tunnelbanan Konstväxlingar, tunnelbanan

konstnär:

Zsuzsanna Larsson Gilice

uppdragsgivare:

Stockholms lokaltrafik SL

konsult:

Stockholms lokaltrafik SL

material:

papper, mixed media, digitalbild

beskrivning:

Bildkollagen sträcker sig ca 20 meter på varje perrong. Mina bilder fanns på Station Gärdet maj 2014 till juni 2015. Jag använde material från ett projekt med kollegieblock/färgfläckar/anteckningar kopplat till komplexa system (komplexitetsteori). Titel på arbetet för tunnelbanan var ”Atmosfäriska anteckningar”. I skissbeskrivningen skrev jag tankar som att den återkommande vardagsresenären skulle kunna upptäcka något varje gång man väntade på sitt tåg. En detalj av en fläckkombination eller ett textfragment; att betraktaren-resenären-barn ska aktivera och vandra med blicken, bli irriterade på något i bilderna eller få ett moment av oändlighet via en färgfläcks förenklade utbredning mellan linjerna eller rutorna på ett vardagligt A4 i stark kontrast till övrig reklam i tunnelbanan.

På Gärdets tunnelbanestation finns permanent konst av Karl-Axel Pehrson ”Fantasiskalbaggar” från 1967, och jag kände att mina ”tuschfläckar” var ett slags landskap för fantasi och komplexitet.