KC-Väst konstnärsförening
KC-Väst konstnärsförening

Skapande Skola- projekt i relation till Landart/platsspecifik konst/(X)Sites 2018

Vill du hålla i ett Skapande Skola- projekt i relation till Landart/platsspecifik konst/(X)Sites 2018?

I Halmstads-, Ulricehamns-, och i Tranemo kommun kan det bli aktuellt redan i vår.
För hösten 2018 och våren 2019 kan intresse för x-sites- kopplade Skapande Skola- projekt finnas, förutom i de ovan nämnda, i följande kommuner: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Ängelholm, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Laholm samt Svenljunga.


Vi önskar följande:

1. Att du konstnär / ni konstnärer kort presenterar erat pedagogiska projekt. (Var konkreta och precisa, tänk på att det inte är konstnärer eller konstvetare som läser det som skrivs)

2. Vad är det barnen/eleverna ska göra och varför?

3. Hur många gånger ingår inom varje projekt? (tid för varje session)

4. Vilka moment ingår i projektet? (Vad kan det knyta an till som finns i läroplanen, natur, biologi, matematik, återbruk, etc.etc)

5. Vad kostar det och vad ingår? (vad är det som kostar, arvode, material, resor etc.etc)


Det finns några kommuner som är intresserade och har pengar till detta, de väntar bara på era beskrivningar. Det ni skriver kommer också ligga till grund för nästa års ansökan, vilket kan bidra till mer och fler pedagogiska uppdrag. (Har ni andra pedagogiska projekt så kan ni använda våra kanaler för att få ut det också, dvs icke landart pedagogiska projekt)

Kommunerna önskar era förslag till projekt så snabbt som möjligt ( i december) så att de kan få med det i ansökningarna till Kulturrådet i Januari.

Är ni intresserade av pedagogiska uppdrag så maila era förslag i PDF (märk med era namn) till Christel: kc-vast@konstnarscentrum.org, som också kan svara på frågor.


Konstnär och pedagog Alexandra Hedberg har gjort ett bra pedagogiskt handledningsmaterial för att arbeta med land art och barn.

Ni hittar det på landart.se. Läs, lär och inspireras!

PDF

Aktuella Utställningar:

konstnärscentrum väst, erik dahlbergsgatan 6, 411 26 göteborg, +46 (0)31-711 54 47
Tillgänglighet

Västra Götalands Regionen logo
Kulturråd logo
Regio Halland logo
Borås Regionen logo